Zie jij door de conwin-bomen het bos niet meer??? Hieronder een stukje met uitleg over de diverse machines die Conwin op blaasgebied maakt met daarbij de specifieke kenmerken van de genoemde machines.

Allereerst de

Duplicator2:Deze machine beschikt over 2 uitgangen, namelijk een auto-foil uitgang (op de foto de rechter uitgang). Met deze outlet kun je folieballonnen blazen en deze stopt met blazen als de folieballon vol is. Dit werkt met een terugslagventiel, er wordt dus niets gesized of getimed, maar zodra de ballon vol is geeft deze tegendruk en slaat de outlet dicht. De linker outlet is voor latexballonnen, deze kun je timen per 1/10 seconden en zodra je het voetpedaal (of drukknop bovenop de machine) indrukt laat de machine de aangesloten bron door gedurende de ingestelde tijd. Op deze machine kan Helium, stikstof of een compressor worden aangesloten. Deze machine heeft dus geen ingebouwde pomp, maar werkt met een externe bron. Aansluiten van Balloniumflessen kan met een los verkrijgbare slang (details op: conversion kit )
Verder details op: Duplicator2

Dan de

Dual Split second Sizer:

Deze machine is eigenlijk een dubbele versie van de Duplicator. Je hebt bij deze ook de auto-foil outlet (rechtsachter op de foto), maar ook een niet sizesbare outlet (linksachter), deze kun je gebruiken als je een ballon wilt blazen die niet gesized hoeft te worden (grote late of bijv. bubbles). Daarnaast heeft deze machine 2 apart sizebare outlets (voorop de machine), deze kun je apart gebruiken (1 nozzle in 1 maat, 2 nozzles in 2 maten of 2 nozzles in delfde maat) Deze machine werkt net als de duplicator 2 met een externe bron en kan met een conversion slang worden aangesloten op de balloniumflessen.
Verdere details op: Dual Split Second Sizer

The Cube:


Deze machine lijkt een beetje op de Dual Split, maar met het grote verschil dat deze machine altijd 2 outlets tegelijk gebruikt. je kunt met deze pomp dus 2 ballonnen tegelijkertijd vullen tot de gewenste maat, maar je kunt niet 1 nozzle uitschakelen. Als je dus bijv. heliumballonnen per stuk wilt blazen kan dit niet met deze machine. Op deze machine kan Helium, stikstof of een compressor worden aangesloten. Deze machine heeft dus geen ingebouwde pomp, maar werkt met een externe bron. Aansluiten van Balloniumflessen kan met een los verkrijgbare slang (details op: conversion kit )
Verdere details op: The Cube

Tot slot de

Precision air,


dit is een heel ander soort machine:Deze machine heeft namelijk een ingebouwde compressor en kan dus niet worden aangesloten op een externe bron. Deze machine kun je gebruiken voor latexballonnen tussen de 5” (12,5 cm) en 18” (42 cm). Hij is dus niet te gebruiken met helium en is alleen geschikt voor latexballonnen in de aangegeven maten.
Verdere details op: Precision Air